Gotländskt i själ och hjärta

En förkärlek för stark mat gjorde att Gary ständigt bar med sig en flaska chilisås i fickan under många år och när vi träffades fick Anna helt enkelt vänja sig vid lite mer hetta än hon varit van vid. Familjen som består av Gary och Anna Mathers och våra två barn bodde tidigare i Schweiz men flyttade till Gotland år 2011 för att börja ett nytt liv på landet och få mer tid tillsammans. Vi närde sedan flera år en relativt vag dröm om att odla chili i stor skala och bestämde oss i samband med flytten för att göra ett allvarligt försök.

2012 SÅDDE VI FRÖET TILL ÖVERSTEKVARN

”Vi är ett typiskt familjeföretag. Men att vi odlar och förädlar chili kanske inte är lika typiskt. Den första växhustunneln stod färdig 2012 och där sådde vi en lång rad olika chilivarianter, mycket för att vi var nyfikna på hur de skulle ta sig, men framför allt för att chilin har en sådan mångfald av smaker och karaktärer. Sedan dess har vi utvecklat Överstekvarn löpande med nya odlingar och en egen gårdshandel. Idag säljer vi våra produkter på Gotland såväl som på fastlandet. Du hittar oss numera i butiker i Stockholm och i Mälardalen”

Anna Mathers

”Att skörda är en av finaste stunderna för alla som odlar. På Överstekvarn kan du själv på nära håll prova på känslan av att plocka en mogen chili, känna dofterna och höra mer om hur vi förädlar våra frukter till färdiga såser, chutney och dressing.”

Gary Mathers  

Du är alltid välkommen

Välkommen att besöka vår gårdsbutik och våra odlingar!

På overstekvarn.se kan du handla alla våra produkter, det är både enkelt och bekvämt. Men har du vägarna förbi, vill vi gärna att du kommer in till oss på Överstekvarn. Vi berättar gärna mer om hur vi skapar våra smaker och vad närodlat betyder för oss här på Gotland.

På gården har vi 2 x 24KW billaddare för dig att ladda ditt elfordon under ditt besök, drivna från våra solpaneler.

(Ladda ned Reload för att använda laddarna)

1) GÅRDSBUTIK & CHILIODLING 
Lummelunda Lummelundsbruk 102 • 621 71 Visby

ÖPPETTIDER:
Gårdsbutiken  08.00 – 20.00
Chiliodlingen  11.00 – 18.00 [sommar]

2) KONTOR & PRODUKTION
Tingstädevägen 30 • 624 44 Tingstäde

Telefon: 0707-695 795
E-post: info@overstekvarn.se

keyboard_arrow_up